Bahadın Kasabası

Bahadın Kasabası Sorgun ilçe merkezine 21km Yozgat İl merkezine 56km uzaklıkta olup Sorgun-Akdağmadeni yol güzergahı-nın 5km güney batısında bulunmaktadır. Bahadın Belediyesi 1968 yılında kurulmuş olup Ankara Sivas Karayoluna 5km Kayseri Samsun karayo-luna ise 8km uzaklıkta olup hafif engebeli bir arazi yapısı üzerinde kurulmuş bulunmaktadır. Bahadın'ın tarihi 400 yıl öncesine dayanmakta olup halkın tamamı Sivas Tokat, Tunceli, Kars gibi vilayetlerden gelen kişilerinden yerleşmesinden sonra oluştuğu söylenir. Tarihi Alişar höyüğüne 8km uzaklıkta bulunması sebebiyle eski bir yerleşim yeri üzerine kurulduğu yapılan kazılardan ortaya çıkmıştır. Halkın geçimi tarıma dayalı olarak buğday, arpa, mercimek,Ayçekirdeği, nohut ve şeker pancarı gibi bitkiler çoğunluktadır.

Bahadın Belediyesi

Bahadın Belediyesi'ne ait kurumsal bilgilerin, güncel haber, duyuru, galeri, video, proje, çalışmalar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

Bahadın Belediyesi

Hürriyet Mahallesi Atatürk Caddesi no:27 BAHADIN KASABASI
Sorgun / Yozgat

Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.